"Vi får inte gå i döden med sparade krafter."
Gunnar Ekelöf
2010-12
Styrelseledamot i Tyskaskolan i Göteborg ekonomiskaförening. Denna förening är huvudman för Tyskaskolan i Göteborg och genomgår just nu ett spännande förändringsarbete.
Tyskaskolan
2010
Gjorde en svart Stuccolustro vägg i entrén till Elite Placa i Malmö. Bilder på väggen finns länkat här, scrolla ned till den 14 juli 2010,
Eliteplazamalmo.se
2008
Styrelsesuppleant i judoklubben Kano
2007-09
Ett par vänner till mig startde Budson Ltd. Företaget sysslar med lägstabudauktioner på nätet, och ville diskutera franchiselösningar för snabbare expansion.
Bidson.com
2007
Designade ett trapphus på Aschebergsgatan 27 i en blandning av jugend och vikingastil. Fick igenom ovanligt mycket av mina idéer, bland annat att rikta kompassrosen i taket mot norr. Materialet som användes var Stuccolustro från Caparol Sverige. Bilder på trappan finns länkat här,
Caparol.se
2003
Styrelsesuppleant i Göteborgs Schackförbund, GSF.
Examen i Sjö- och Transporträtt 10p.
Erhållit Jur. kand. examen (LL.M) vid Göteborgs Universitet.
2002
Antagen som föreläsare till BILETA-konferensen i Amsterdam på temat "Trusting the Trustmark?", tillsammans med Fredrik Nordquist och Eva N. Dzepina.
99-
Antagen till internationella civilekonomsprogrammet, inriktning Tyska vid Göteborgs Universitet.
98
Betygskomplettering Komvux.
97
Antagen till programmet jur.kand. vid Göteborgs Universitet.
97-02
Styrelseledamot i Brf. Väduren nr. 3.
93-95
Styrelsesuppleant i Göteborgs Fönsterspecialist AB.
93
Certifierad i tekniskt fönsterunderhåll enligt metod A-13, samt utbildning i kvalitetssäkring av entreprenader.
91-95
Tillbaka till företaget, ansvarar för utvecklingen av totalentreprenader.
90-91
10 månaders rekryt som batteribiträde vid A4 i Östersund.
89-90
Börjar anställning vid Färg och Form måleri AB.
86-89
3 år tekniskt gymnasium vid Polhemsgymnasiet i Göteborg, inriktning bygg.
Totalt har jag erhållit 242 universitetspoäng. 200p. juridik samt 42p. vid civilekonomsprogrammet.
Engagemanget i GSF är speciellt då Göteborg just nu har att anordna tre SM-tävlingar i schack under perioden 2004-2006.
Vidare vill jag passa på att tacka Claes Martinson och Håkan Lagergren för deras omnämnanden av mig i var sin bok, dvs "Kreditsäkerhet i fakturafordringar - en förmögenhetsrättslig studie" samt "Mänskligt Ledarskap - Trustmark Management". Jag hoppas att jag en dag får möjlighet att återgälda detta.
Jur.kand:
Den fördjupning inom juridiken jag studerat är ICM-L, Intellectual Capital Management for Lawyers 40p. En kurs på engelska, vars inriktning lägger tyngdpunkten på skötsel och förvaltning av ett företags Intellektuella Kapital. Förståelse för företagens föränderliga behov förmedlas genom att man juridiskt bygger ett företag från grunden. Denna struktur måste ta hänsyn till de av bolagets styrelse fattade strategiska besluten. Sedan låter man utsätta denna struktur för juridiska konflikter tex tvistelösning, arbetskonflikt, patentintrång osv.
Tanken bakom kursen är att vi närmar oss målet med kunskapssamhället. I detta samhälle kommer företag som bäst utnyttjar de skyddspositioner lagen ger för intellektuella prestationer och genom väl utarbetade strategier påverkar den framtida legala utvecklingen, att vara vinnarna.
Därför är det viktigt att företrädarna för den disciplin som kommer att avgöra frågan normativt tar ett större ansvar för utvecklingen. Juridiskt sakkunniga kan således inte betrakta detta från avstånd utan måste aktivt deltaga och forma denna verklighet. Främst genom att från början vara med och bygga respektive förvalta de kommersiella strukturer som skall leva i denna verklighet.
Ekonomiska värden kommer att bero på hur ett företag hanterar sina IPRs. Managementstrategier angående Business Intelligence, Patent, Copyright, Varumärken, Mönsterskydd, förädling till Trustmarks, ekonomistyrning, etc kommer uteslutande att behandla juridisk risk i förhållande till ekonomisk vinning. Även hur man förvaltar sin största intellektuella och strategiska resurs, personalen kommer att kräva ökade juridiska kunskaper.
Då skapandet av ekonomiska värden i ett bolag är en kommunikativ process gentemot övriga intressenter. Så kommer kunskapen om vilka möjligheter som finns att påtvinga dessa intressenter sin juridiska uppfattning att få en avgörande betydelse för det värde marknaden åsätter företaget.
De moment vilka ingår i ICM-L kursen är:
Intellectual Capital Theory
10p
Intellectual Property Management
5p
Company Law, Industrial Relations and Corporate Governance
5p
Trade and Market Law
5p
Tax Law and Accounting
5p
Securities and Venture Finance
5p
Business and Risk Management
5p
Denna kurs fick pedagogiska priset år 2001 för en 40-poängs kurs (ICM-L) där studenterna får testa sina kunskaper mot en virtuell verklighet. Artikeln heter "Virtuella juridikövningar ger pedagogiskt pris" i GU -journalens nr. 6 -01 och där två av mina grupp-
medlemmar i vårt företag E-lex AB kommenterar det hela.
Civilekonom:
De kurser jag tagit inom programmet för civilekonomsexamen är bla följande:
Omvärldsanalys
15p
Intro till redovisning
1p
Grundläggande handelsrätt 1
3p
Ekonomistyrning
3p
Externredovisning med associations och skatterätt
7p
Handelsrätt 2
3p
Den kurs jag just nu fullföljer är:
Internationell Ekonomi
5p
Slutmålet är att få en större förståelse för redovisningen och dess principer.